dimarts, 4 de maig del 2010

300: Una barreja de molts estils cinematrogràfics


La pel·lícula tracta d'un relat de l'antiga batalla de Thermopylae en la qual el rei Leònides i 300 espartans lluitaran a mort contra Xerxes i el seu gegant exèrcit persa. El valor i sacrifici d'aquests 300 homes inspiren tota Grècia per lluitar contra els perses i establir la línia del que avui en dia és la democràcia.
Els 300 espartans s'acarnissen en una batalla desigual on lluiten contra un exèrcit molt extens, el dels perses. Els espartans aguanten mentre que l'exèrcit persa és més petit, però quan els perses van enviant més persones, l'exèrcit creix i els espartans es veuen perduts; tot i així no perden el seu orgull i les seves esperances de guanyar i lluiten fins que mor l'últim espartà.
Aquesta pel·lícula barreja molts gèneres cinematogràfics: acció, bèl·lic, còmic i, a més, conté fragments reals. La pel·lícula és molt bona, a nosaltres personalment ens ha agradat molt i aconsellem que aneu a mirar-la. Un aspecte a destacar és la llum que li donen; per exemple, en escenes de combat disminuïen el to de llum per crear un efecte de foscor i tristesa, i amb això aconseguien que et fiquessis en el paper dels soldats. Els efectes especials estan molt ben cuidats, la sang i la resta d'efectes són molt reals i no semblen retocats per ordinador, però evidentment ho estan. Un altre aspecte molt ben cuidat és el so; quan estaven en combat semblava real, no hi faltava detall, però també tenien en compte les escenes tristes i d'amor. El decorat és del més real que hi ha, no sabem si van gravar les escenes en els llocs on va succeir l'acció o, si per contra, estan fetes a ordinador, però de totes formes és admirable la qualitat.
Finalment parlarem del actors, aquest actors són:Gerard Butler, y Lena Heade, David Wenham, Dominic West, Michael Fassbende, Vincent Regan, Rodrigo Santoro, Andrew Tiernan, Andrew Pleavin, Tom Wisdom. No són autors dels més coneguts però s'han ficat molt bé en el paper de gladiadors, reis... A més la pel·lícula s'inspira en una època molt antiga i han interpretat molt bé les actituds i comportaments de la gent espartana del moment.

Sara 3r A
Ingrid 3r B