dijous, 27 de maig del 2010

Cadenes de televisió



Nosaltres, com a joves de la societat i pel que es parla de televisió al nostre voltant, hem arribat a la conclusió que la cadena més vista és Antena3, ja que és una cadena amb sèries per a totes les edats però sobretot per a joves, amb trames d'adolescents amb sèries com Física o Química, El Internado, Los Protegidos, Gavilanes, Los Hombres de Paco, entre altres. Té dues subcadenes que són Neox i Nova.

Seguidament d'Antena3, la segona cadena més vista és Telecinco per programes de xafardeigs com Sálvame i l'edició dels divendres a la nit, Sálvame De Luxe. I reality shows com Operación Triunfo, que ja mateix comença; Más que baile, que ha tingut com a guanyadora Belén Esteban, o Supervivientes, que s'està emetent actualment. Té dues subcadenes que són FDF (Factoria De Ficción) i LaSiete.

Les dues cadenes més joves són Cuatro i LaSexta. I la més antiga i tradicional (1956) és Televisión Española (TVE), que inclou TV1, TV2, Clan, Teledeportes i 24h.

La 1 és la primera cadena que va aparèixer a Espanya i des de l'1 de gener de 2010 no s'hi emet cap anunci; La 2, on es fan sobretot documentals i reportatges d'interès social; Clan és una cadena infantil on els més petits de la casa poden veure Bob Esponja, Código Lyoko, Martín Martín, Dora la Exploradora, El Espectacular Spiderman... i a la nit sèries com Águila Roja i Smallville; i Teledeportes, on parlen de tot tipus d'esports tot el dia.


Després hi ha les cadenes autonòmiques, que cada comunitat té la seva pròpia. A Catalunya tenim TV3, 33 i K3.

TV3 és la cadena principal de Catalunya, on fan el telenotícies i sèries catalanes com Vent del Pla o El cor de la ciutat. A la cadena 33 es fan documentals i sèries d'altres països doblades al català. K3 és una cadena per als més petits de la casa, on poden gaudir de diferents dibuixos animats com Doraemon, Shin Shan, El Detectiu Conan, Bob el Manetes, etc.

Amb la TDT (Televisió Digital Terrestre) s'han ampliat els canals de les nostres televisions i tenim subcadenes com les que hem anomenat abans (Neox, Clan, FDF...).

Les nostres sèries preferides

Les nostres sèries preferides són: El Internado, que acaba de començar la seva última temporada; Física o Química, Los Protegidos i Gavilanes.

Els programes que més ens agraden són: Operación Triunfo, El Hormiguero i Quién vive ahí.




Carla i Sandra 3r