dilluns, 17 de gener del 2011

La llei del tabac.


La llei del tabac va entrar en vigor el 2 de gener. Aquesta llei prohibeix fumar en llocs públics i en alguns llocs privats, per tal de protegir les persones no fumadores, que durant molt d’anys han hagut d’aguantar el fum dels fumadors. A continuació, exposem les idees de la gent que hi està a favor i en contra.

A FAVOR:

Els fumadors passius, majoritàriament, estan d’acord amb la llei, evidentment, perquè amb aquesta llei no han de respirar el fum del tabac que els perjudica a la salut.

També, existeix una minoria de persones fumadores actives, que estan d’acord amb aquesta llei, perquè creuen que és injust que persones que no fumen hagin d’aguantar l’olor del fum. Però també, perquè el fet de que cada cop que vulguin fumar, depèn del lloc a on es trobin no podran fumar, cosa que els ajudarà a deixar de fumar a poc a poc.

El fet que existeixi aquesta llei actualment, també ajuda que, per exemple, a llocs com en un parc infantil no es fumi, i d’aquesta manera es protegeix els nens del tabac.

EN CONTRA:

La gent que està en contra de la llei del tabac majoritàriament són els fumadors actius, ja que amb aquesta llei han de sortir de molts llocs per fumar. No es pot fumar en bars, parcs infantils, llocs comunitaris, centres d’oci i davant de centres escolars o públics.

Segons molts fumadors, aquesta llei és una pèrdua de llibertat, ja que els prohibeixen fumar en llocs públics i privats.

A part, molts veïns de zones a on hi ha locals que es prohibeix fumar, i que els clients han de sortir a fora a fumar, estan en contra de la llei, perquè els molesta el fum i el soroll que fan.


Sheila Floris i MMar Muntada.