dilluns, 28 de març del 2011

Crònica de l'IES Lluis Companys




Crònica de l’ institut Lluís Companys

Hem fet una crònica basada en les declaracions del Toni (consergeria), Minerva (cicles) i en Joan (professor de tecnologia) que estan en aquest centre des del primer dia.

Aquest centre està en funcionament des de fa 20 anys (1991).

Abans aquest centre era una mica diferent, tant disciplinàriament com en la formació del alumnes. En els primers temps també s’oferia formació professional d’electricitat, automoció i administració. Hi havia 4 grups : 1 de BUP, 4 de segon de FP i uns altres 4 de primer grau. Abans hi havia una mica més de pressupost que ara i feien mes excursions i sortides; també s’ha de dir que abans hi havia pessetes i ara euros, que són més cars.

Abans hi havia més material per als alumnes, però en canvi ara hi ha més tecnologia per a ells, els alumnes.

Al començament de l’ institut ja hi havia tot el mobiliari, gràcies al fet que el Departament d’ Ensenyament se’n va encarregar.

En tot aquest temps hi ha hagut molts nens amb problemes de disciplina greus. Un dels casos que recorden aquests voluntaris era d’ un nen que esperava els altres amb una escopeta de balins a la sortida de l’ institut.

L’ institut va començar amb uns 300 - 320 alumnes i actualment consta de 400, més o menys. L’aforament màxim d’aquest institut és de 450 alumnes.

També en tots aquests anys que porten diuen que han tingut moltes anècdotes divertides, com quan va entrar a l’ institut un ratolí i els guàrdies urbans van estar perseguint-lo a la nit.

Els primers càrrecs de direcció els van portar les següents persones:

Directora: Carmen Fernández

Secretària: Minerva

Cap d’estudis: Marta

Coordinadora pedagògica: Leo



Ariadna Coca Romera i Mario Miranda