dimarts, 20 d’abril del 2010

Entrevista als alumnes de primer d'ESO

Els iogurins de l'IES parlen

La majoria expliquen que el primer any els ha semblat divertit



Entrevistem alguns alumnes de 1r d'ESO del curs 2009-2010 per veure què tal els ha anat aquest primer any d'institut, com ha estat el pas de ser els grans del col·legi als petits de l'IES, la convivència amb companys més grans, si han notat canvis, etc.

Als iogurins de l'institut aquest primer any (2009-2010) els està semblant llarg, però fàcil, divertit i diferent al col·legi; això és perquè han notat un gran canvi, a vegades positiu però a vegades negatiu. Per exemple, els professors els han semblat un canvi negatiu ja que són més estrictes i demanen més deures. A alguns alumnes els sembla molt bé l'horari a les tardes lliures, però a altres no els agrada gens haver de llevar-se d'hora i sortir més tard. La majoria d'alumnes no van sentir vergonya al ser els més petits, encara que alguns sí. Hi ha nens que tenen una bona relació amb els companys més grans del centre, però la majoria no hi han tractat, amb ells. Els seus resultats acadèmics es mantenen més o menys iguals o han baixat, però en la classe de 1r B alguns alumnes han aprovat més assignatures que quan feien primària.

Als petits de l'IES aquest primer any els està semblant molt divertit i s'ho estan passant molt bé en aquesta nova etapa de la seva vida. Tot i això, hem recollit aquesta declaració d'un alumne que ha preferit mantenir-se en l'anonimat: “Si sé que és tan dur, em quedo a primària”.


Carla i Sandra