dijous, 15 d’abril del 2010

És positiva la immigració en el nostre país, sí o no?

A FAVOR

La majoria d'economistes estan d'acord que la immigració incrementa la riquesa, és a dir que, com que hi ha més mà d'obra, sobretot en feines que els propis nadius menyspreen, hi ha més producció, i així aquestes feines que abans ningú no volia fer i no tenien tant d'èxit, ara, amb la immigració, gent que no és immigrant està disposada a fer-les. És veritat que alguns immigrants abusen del sistema del benestar, però també alguns nadius abusen del sistema, cosa que ens demostra que tant els immigrants com els nadius han abusat algun cop del sistema del benestar. Per tant, queda clar que tant immigrants com no immigrants abusen del sistema de l'Estat. I això és un problema de principis, de nosaltres com a persones, deixant de banda que siguin o no immigrants. Excolure els immigrants és immoral des del punt de vista de quasi totes les teories morals. Només amb una mica de sentit comú això ho veurien clar, però mai falta qui demostra tenir bastant poc d'això, acusant els immigrants de tots els problemes nacionals, i més quan coincideix que estem en crisi; davant la deseperació, la gent normalment opta pel camí més fàcil, que és el de culpar els de fora; en lloc d'autoanalitzar-se i adonar-se'n que la majoria de gent d'aquí mai (mai volem generalitzar) són les pròpies persones d'aquí que tracten pitjor al seu país que no els mateixos immigrats que estan agraïts per l'oportunitat que obtenim en aquest país.
I per finalitzar, volíem dir que la immigració afavoreix la diversitat de cultures, que això sempre va bé per formar ments obertes, per aprendre a ser més tolerant, a descobrir món en el teu propi país i a ser més culte i no tancar-te a noves formes de pensar.

Mª José Aldana 4t B
Informació cercada per: Tatiana Aldana 3r B


EN CONTRA

Nosaltres no estem d’acord amb la immigració ja que aquest no és un tema que ens agradi. Pensem que no ens afavoreix; per exemple, en el tema del treball, hi ha empreses i altres llocs de treball que volen tenir un immigrant de treballador ja que cobren menys per fer una feina superior, i en aquest cas alguns dels treballadors del nostre país es queden sense feina, sense guanyar diners. L’altre exemple és el tema de l’atur; la gent que ve d’altres països té més facilitats per aconseguir una determinada quantitat de diners que els donen. Per altra part també quan un immigrant agafa un lloc de treball, ja és un espanyol menys que es queda sense el seu sou.
Per altra banda, a l’escola també els donen més ajuts i facilitats per poder tirar endavant amb el tema dels estudis, el graduat, batxiller... amb les places d’instituts privats ja que els ajuden a poder pagar-ho amb ajuts econòmics i els donen preferència. Una altra idea en contra seria els problemes amb la societat, joves que vénen d’altres països sense tenir treball ni diners per viure. El que fan es provocar alguns robatoris i delictes d’un altre tipus, encara que no són tots els que ho fan.
També és veritat que fa uns quants anys, sense aquestes persones que van venir d’un altre país, la nostra economia no s’hagués desenvolupat.


Alba Rite Barrera
Patricia Diaz Castillo
3ºA